9 Şubat 2013 Cumartesi

Off Road Vinç


Off Road Vinç
Off Road Vinç
Değerli Off Road sever dostlarım, bu yazımda blogda daha önceleri değinilmiş bir konuya tekrar değineceğim, Off Road VinçOff Road Aksesuar listenizin en önemli ve en öncelikli ekipmanlarından biri de off road vinçtir. Aracınız veya birlikte off road yaptığınız bir arkadaşınızın arazi aracı battığında ilk akla gelecek olan kurtarıcı off road aksesuar malzemesi off road vinç olacaktır.
off_road_vinc_1
Off Road Vinç
Off Road Vinç seçimi çok ciddiye alınması gereken bir konudur, ne çok düşük kuvvette nede çok kuvvetli olması istenmez, zayıf olursa sizi battığınız yerden kurtaramaz veya çabuk arızalanır, aşırı güçlü olursa gereksiz yere fazladan bedel ödemiş olduğunuz gibi aracınıza gereksiz extra yük de yüklemiş (güç arttıkça vinç ağırlığı da artacağından) olacaksınız. Uygun vinç seçimi aracınızın dolu ağırlığı ile bağlantılıdır, farklı literatürlerde farklı oranlar bulunmaktadır, kimileri aracınızın 2 katı kuvvet yeterli derken, kimileri 3 katı olmalıdır demektedir, biz bu yazımızda 2.5 katını baz alacağız. Seçeceğiniz vinç arazi aracınız ağırlığının 2.5 katı kuvveti civarlarında olmalıdır, bir örnek vererek açıklamak gerekirse, aracınızın dolu ağırlığı 4000lb ise seçeceğiniz vinç  10000lb olmalıdır.
off_road_vinc_2
Off Road Vinç
Uygun kuvvette vinç seçtikten bir sonraki aşama ise halat seçimidir, vinçler çelik halatlı ve sentetik halatlı satılabilmektedir, güvenlik açısından sentetik halatlı vinç seçmenizi öneririm, vinç kullanımı sırasında çelik halat koparsa üzerindeki gerilim dolayısıyle tehlikeli olabilmekte, çevresindekilere hayati tehlike yaratabilmektedir. Sentetik halatın kopması sırasında hiçbir tehlike yoktur, sakince yere düşmektedir.
Sevgili off road aksesuar sitesi okuyucularım, bu yazımda sizlere off road vinç seçim kriterlerini anlatmaya çalıştım, umarım yararlı bir yazı olmuştur.
Bol çamurlu, off road dolu günler dilerim, kalın sağlıcakla.
Hasan
Kaynak: Off Road Vinç

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder