29 Kasım 2012 Perşembe

Yan Basamak, Rock Slider


rock slider
Rock Slider
Sevgili Off Road Aksesuar sitesi okuyucularım, bu yazımda sizlere yabancılarca "rock slider" olarak bilinen bir off road aksesuar ekipmanından bahsedeceğim. Bu aksesuarın ana amacı üzerine basıp araca binmek değildir, o yüzden yan basamak kelimesi iyi uymuyor aslında. Belki kaya kaydırıcısı denilebilir, bu off road aksesuarın amacı 4x4 arazi aracımızın ortası yani karnı toprak zemine veya kayaya oturduğunda aracımızın zarar görmesini engellemek, veya karnının oturacağını düşündüğünüz yere hızlı girebilir, aracın bu basamak üzerinde kaymasını temin edebilirsiniz. Kayma sırasında aracınızın zarar görmeyeceğinden emin olmak duygusuyla bunu yapabiliyor olmanız gerek, yan basamak o mukavemete sahip olmalıdır, hem malzeme olarak hem de bağlantı yeri olarak.
rock slider
Yan Basamak
Yukarıdaki fotoda da görüleceği üzere yan basamak oldukça dayanıklı malzemeden üretilmelidir. Bağlantı olarak basamak başına iki yerine dört nokta kullanılmıştır, bu detaylara seçim sırasında dikkat etmemizde yarar vardır. Rock Slider olarak tanınan bu off road aksesuar için türkçe bir terim bulmakta yarar görüyorum, acaba "kaya kaydırıcısı" desek nasıl olur, pek uymadı gibi, sizin önerileriniz varsa altta yorum bölümüne lütfen ekleyiniz.
rock slider
Çelik Yan Basamak
Farklı yan basamak alternatifleri için Huma Oto sitesini inceleyebilirsiniz, özellikle Ironman 4x4 üretimi olanlar gerçekten yukarıda anlattığım tanıma uymaktadır, gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.
Değerli off road aksesuar okuyucuları, bu yazımın da sonuna geldik, umarım yan basamak üzerine yazdığım bu blog sizlere faydalı olur. Bol çamur ve bol off road dilerim, kalın sağlıcakla.
Hasan Basan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder